Pod Tatrami pripravujú tretí Spišský zemiakarský jarmok

17.09.2005 Kežmarok

Spišská Belá 15. septembra (TASR) - Tretí Spišský zemiakarský jarmok pripravujú podtatranskí pestovatelia, ktorí chcú podujatím pripomenúť, že zemiaky sú v t...
Spišská Belá 15. septembra (TASR) - Tretí Spišský zemiakarský jarmok pripravujú podtatranskí pestovatelia, ktorí chcú podujatím pripomenúť, že zemiaky sú v tomto regióne druhým chlebom. Podľa organizátorov si preto zaslúžia zvýšenú pozornosť zo strany slovenskej vlády pri usmernení a rozdeľovaní dotácií z domácich i európskych zdrojov.

Riaditeľ Regionálnej poľnohospodárskej a potravinárskej komory v Poprade Andrej Rusňák pre TASR uviedol, že jarmok oficiálne otvoria na námestí v Spišskej Belej v okrese Kežmarok 24. septembra popoludní o 13.00 h. \"Chceme informovať verejnosť o pestovaní, spracovaní a ošetrovaní zemiakov. Pripravujeme tiež výstavu celého sortimentu zemiakových odrôd registrovaných na Slovensku a výstavu poľnohospodárskej techniky, \" povedal Rusňák. Doplnil, že záujemcovia si budú môcť kúpiť kvalitnú zemiakovú sadbu a rôzne zemiakové špeciality.
Súčasťou jarmoku bude súťaž v škrabaní zemiakov, v ich jedení, ako aj súťaž o najväčší zemiak či MISS odroda SR 2005. Atmosféru \"zemiakových dožiniek\" obohatia vystúpenia slovenských a poľských folklórnych súborov.
 

Vyberte región